“Met tijd komt wijsheid” zeggen ze altijd, en zo ook andere realisaties. Misschien is het de tijd waardoor je meer leert en niet de leeftijd die je wijzer maakt. Zo heb ik ook een realisatie gehad. Tijd om dit project bij te sturen.
Een idee kan worden verbeterd
Het originele idee voor eten met een slager was om alles rondom vlees te doen van bereidingen tot gerechten. Dit allemaal uitgewerkt tot in de kleinste details door middel van experimenten om zo een recept neer te zetten met naslagwerk. Zo krijg ik de mogelijkheid om te refereren naar achterliggende gedachte voor handelingen of aanpassingen zonder dat dit in het recept ertussen gepropt hoeft te worden. Dat terwijl de weg naar het recept wordt gedocumenteerd, iets wat je (naar mijn mening) veel te weinig tegenkomt. Tijdens zo’n weg naar het recept kom je ook langs allemaal kleinere ontdekkingen die je later kan toepassen bij een andere vleesbereiding.
Dat is allemaal leuk en aardig, maar is uiteindelijk maar goed vlees is maar een deel van een maaltijd. Als je een heel menu (en hapjes) maakt is het leuk als alles bij elkaar aansluit.
Constante verandering
Er is voedselland een constante verandering gaande met de manier waarop we eten. Momenteel wint gemak steeds meer terrein. Maar we zijn tegenwoordig ook niet vies van eten uit andere werelddelen met andere ingrediënten.
Ohja, we hebben ook dat dingetje genaamd “vegetarisch eten” wat steeds normaler wordt. Daar is niks mis mee als je het mij vraagt, dingen veranderen nou eenmaal met de tijd. In de keuken moet je open staan voor verandering als je nieuwe vaardigheden, smaken en technieken wilt ontdekken. Het oude en vertrouwde AVG (Aardappels, Vlees, Groenten) is een beetje afgezaagd vindt ik, maar je kan er best veel mee variëren zodra je verder kijkt. Je kan dingen leren/ontdekken die je ook bij andere gerechten kan toepassen.
Recepten van het internet
Over nieuwe dingen gesproken, er zijn tegenwoordig héél véél recepten te vinden op het internet.
Veel recepten zijn te vinden in het Nederlands, maar nóg meer in het Engels.
Sommige recepturen zijn goed uitgewerkt en makkelijk te volgen, andere zijn een vlugge video op social media met weinig uitleg. Tijd dus om eens een kijkje te nemen naar recepten van het internet en deze uit te proberen. Mogelijk komen we leuke recepten tegen en anders kunnen we er vast wel iets leuks van maken. Het meest interessante zullen waarschijnlijk verschillende methodes zijn die we tegenkomen. Elk land heeft zijn eigen manier van koken, zelfs met dezelfde ingrediënten kan er een heel ander resultaat worden bereikt door ze anders te verwerken.
Kortom er gaan een stuk meer bereidingen voorbij komen bij eten met een slager.
Een slagerij is meer dan een vleeshandel tegenwoordig en daar hoeven slagers zich niet voor te schamen, het lijdt tenslotte tot meer kansen.
Maaltijden, toetjes, snacks, kaas en salades zijn steeds normaler om bij de slager te halen.
