Ga terug

gerookte kipfilet experiment (4)

Ingrediënten

  • 2 stuks kipfilet
  • 15 gram kleurzout
  • 15 gram keukenzout
  • 1000 gram water 2 maal 500

Instructies

Pekel maken - avond van te voren

  • Breng ruim 1 liter water aan de kook in pan of in een waterkoker.
  • Weeg in hitte bestendige bak 15 gram zout af.
  • Voeg hier 500 gram gekookt heet water aan toe.
  • Roer dit door tot het zout is opgelost en laat afkoelen.
    Zet gekoeld weg voor gebruik.
  • herhaal ditzelfde met het kleurzout.

Kipfilet roken

  • Steek de barbecue alvast aan en laat deze verwarmen naar 90℃, indirecte verhitting. Zet ook vast een druippan onder het rooster.
  • Pak de kipfilets en maak ze eventueel nog schoon door het verwijderen van vliesjes en vuil.
  • Plaats in elke pekel 1 kipfilet voor gedurende 2 uur.
  • Na 2 uur haal de kipfilet uit de pekel en laat even uitlekken op een bordje.
  • Kook ondertussen nog wat wateren plaats alvast rookhout in tussen de kolen in de barbecue
  • Giet het gekookte water in de druippan die onder het rooster staat van de barbecue.
  • Dep de kipfilets nog even droog en plaats ze dan boven de druippan in de rook.
  • Gaar de kipfilets tot 72℃ kern temperatuur.
  • Wanneer gaar haal ze eruit en geniet er direct van of bewaar ze voor later.