Ga terug

Castella cake (experiment)

Instructies

Voorbereiding

  • Begin met het afwegen en verzamelen van de ingrediënten.
  • Zeef de bloem in een beslagkom.
  • Doe de melk en boter alvast in een pan.
  • Splits de 6 eieren, bewaar zowel het eigeel als eiwit.
  • Vet een bakblik in met boter en bekleed deze met bakpapier.
  • Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

Bereiding

  • Verhit de melk en boter langzaam tot de boter is gesmolten.
  • Giet het mengsel van boter en melk bij de bloem en meng dit tot een deeg met een garde.
  • Meng als laatste het eigeel er doorheen en laat staan.
  • Doe het eiwit en de suiker in een kom en meng dit met een handmixer of staande mixer stijf tot pieken vormen en de pieken blijven staan.
  • Voeg het beslag bij het stijf geklopte eiwit en vouw dit er doorheen.
  • Wanneer het een mooi geheel is giet het deeg voorzichtig in de bakvorm.
  • Gebruik een satéprikker of spatel om door het beslag heen te gaan en grote luchtbellen uit het beslag te halen.
  • Zet de vorm op een bakplaat in de oven en giet hier heet water bij, laat dit 60 minuten bakken op 150 graden Celsius.